Johanna Skalman Skidor
 

Om oss

Johanna Skalman skidor erbjuder teknikträning av hög kvalitet och arbetar efter varje individs önskemål och förutsättningar utan att prestige är i fokus.

Vår vision är att sprida skidglädje och skapa skiduppupplevelser samt jobba för en förbättrad hälsa och minskad stress. 

Johanna Skalman Skidor startades 2017 och håller till i Östersund på en av nordens bästa skidarenor. Vi som är coacher jobbar och studera på heltid och driver därmed Johanna Skalman Skidor på fritiden.

 Vi vill visa upp olika nyanser av skidåkningen för individer med olika mål och erfarenheter. Har du som mål att lära dig växlarna inom skate? Hitta ett bättre flyt i diagonalåkningen? Åka vasaloppet? Oavsett vad det är vill vi ge dig förutsättningarna för att lyckas. 

Att få en ökad förståelse för skidteknik och hur kroppen rör sig bidrar till en roligare skidupplevelse samt minskar risken för skador. Det vill vi hjälpa dig att uppnå! 

Du är välkommen precis som du är och därifrån utvecklas du efter just dina personliga mål och drömmar. Du får personlig feedback och de rätta tekniknycklarna för att just du ska lyckas i skidspåret. 

Det som kännetecknar oss är att vi är duktiga på att individanpassa, inspirera till träningsglädje samt att vi har många års erfarenhet av skidåkningen. Vi brinner för sporten och älskar att få dela med oss av den kunskap vi har.

Hoppas vi får åka skidor med just dig! 

Coacher:

Johanna Skalman

Johanna Skalman

2017 började Johanna driva Johanna Skalman Skidor för att få dela med sig av sin glädje till skidåkningen och öka skidintresset. Johanna Skalman, är från Hudiksvall och hon trivs som bäst med ett par skidor under fötterna vare sig det är på platten eller utför. Johanna är i princip uppvuxen på skidor och har tävlat i längdskidor sedan liten hela vägen upp till elitnivå som junior för klubben Hudiksvalls IF. Efter avslutad elitsatsning har hon jobbat som skidlärare i 6 vintrar, både inom längd och alpint. Två säsonger i Funäsfjällen och fyra i Åre. Som instruktör har Johanna jobbat med teknik för helt nybörjare till elitmotionärer samt för barn och vuxna. Hon tycker det är en väldigt rolig utmaning att få möjligheten att träna och utveckla olika individer, det ger henne nya erfarenheter och sätter hela tiden hennes kompetens på nya prov.

Andra intressanta saker om Johanna

- Certifierad längdskidcoach av svenska skidförbundet.

- Utbildad av svenska skidförbundet att hålla kurser för barnlängdtränare.

- Har slaos steg 4 för alpinskidlärare (har block 1 på en svensk alpin instruktörs examen).

- Huvudansvarig för Hudiksvalls IF sommarskidskola i 5 år.

- Jobbat med Anders Blomqvist (SVT profil i vinterstudion) 2 vintrar med hans längdskidläger i Tänndalen

Johanna Meyer

Johanna Meyer

Johanna Meyer har även hon åkt skidor sedan barnsben då hon började träna tillsammans med Duveds IF. Därefter har hon tävlat för klubbarna Östersunds SK, Camp Södergren SC och till sist Sollefteå SK. Som 15-åring började hon på skidgymnasiet i Järpen och efter studenten flyttade hon till Östersund för att fortsätta sin elitsatsning på skiduniversitetet. Johanna har nu avslutat elitsatsningen men brinner fortsatt för träning i allmänhet och framför allt skidåkningen. Hon läser just nu andra året på idrottsvetenskapliga programmet på Mittuniversitetet i Östersund och i framtiden hoppas hon kunna jobba inom ledarskap som t.ex tränare eller hälsocoach. Att få dela med sig av sin kunskap och hjälpa andra att utvecklas inom skidåkningen tycker hon är otroligt roligt och inspirerande.

Andra intressanta saker om Johanna Meyer

- Har jobbat som teknikinstruktör åt bl.a STS Alpresor och Team Sportia

- Tillhörde juniorlandslaget säsongen 2010-2011

- Har åkt JVM 2010 i Tyskland och 2011 i Estland

- Har åkt U23-VM i Tjeckien 2013


 


 

 

 
E-postadress